BEELDKRAKEN. JE WEET NIET WAT JE ZIET

21.12.2018

Vanaf zaterdag 2 februari 2019
Kunsthal Rotterdam presenteert in samenwerking met Atlas Van Stolk en Onwijs het tentoonstellingsLAB ‘Beeldkrakers. Je weet niet wat je ziet’. Een selectie van originele, uiteenlopende beelden uit één van de belangrijkste Nederlandse beeldcollecties Atlas Van Stolk, toont de invloed van beelden op ons dagelijkse leven. ‘Fake news’ is aan de orde van de dag en het maken, bewerken en verspreiden van beeld was nog nooit zo makkelijk. ‘Beeldkraken’ daagt jongeren uit om op een interactieve manier beelden kritisch te bekijken, te analyseren en bronnen tegen het licht te houden. Als je goed kijkt, weet je wat je ziet!

Drie interactieve tafels in het tentoonstellingsLAB bevatten een ruime selectie
digitale beelden die leerlingen prikkelen met vragen, zoekopdrachten en puzzels.
De centrale vraag is; “wat zie ik?” Het gaat om het ontwikkelen van kritische vaardigheden. Nadat leerlingen beelden gekraakt hebben, is er ruimte in het tentoonstellingLAB om bevindingen te delen en te bespreken.

Ter voorbereiding en na afloop van het bezoek aan de Kunsthal is het mogelijk om gebruik te maken van de gratis lesmodules op www.beeldkraken.nl. Dit zijn makkelijk te gebruiken lesmodules die vakoverstijgend kunnen worden ingezet bij bijvoorbeeld Nederlands, maatschappijleer, geschiedenis en CKV.

Voor wie is Beeldkraken
Beeldkraken is voor leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en het gehele voortgezet onderwijs. Gemiddeld duurt het bezoek aan het tentoonstellingLAB ‘Beeldkraken. Je weet niet wat je ziet’ 60 minuten.