Nieuws

Atlas van Stolk toegevoegd aan Netherlands Memory of the World Register

04.11.2022

De beeldcollectie Atlas van Stolk is per 1 november 2022 toegevoegd aan de nieuwe erfgoedlijst ‘Netherlands Memory of the World Register’ van UNESCO. Deze erfgoedlijst is in het leven geroepen om het dertigjarige bestaan van het Unesco-programma te vieren en bevat uitzonderlijk documentair erfgoed met een sterke Nederlandse uitstraling.

Lees meer >

Bibliotheek Rotterdam verwelkomt beeldcollectie Atlas Van Stolk

10.06.2021

Op 10 juni verwelkomde Wethouder Cultuur, Onderwijs en Toerisme Said Kasmi samen met directeur-bestuurder Theo Kemperman de unieke beeldcollectie Atlas Van Stolk en haar organisatie in Bibliotheek Rotterdam. Op de derde verdieping van de Centrale Bibliotheek wordt een deel van onze collectie getoond. De nadruk ligt op het digitale educatieve project Beeldkraken. Door de samenwerking met Bibliotheek Rotterdam komen woord en beeld daar letterlijk samen.

Lees meer >

Len Munnik wint de Inktspotprijs 2020 voor de beste politieke tekening

19.10.2020

(Politiek) tekenaar Len Munnik ontving op 22 september jl. de Inktspotprijs 2020 voor zijn tekening Alles wordt weer normaal. Deze verscheen op 4 juni 2020 in het dagblad Trouw. Citaat uit het juryrapport: “De Inktspotprijs 2020 gaat naar iemand die de gevolgen van de pandemie zowel dichtbij haalt als doortrekt tot een mondiaal probleem. Het knappe van de winnende prent, Alles wordt weer normaal, van Len Munnik is dat hij niet zo zeer confronteert als wel tot nadenken dwingt.” Munnik won deze prijs eerder in 1996.

Lees meer >

Len Munnik draagt tekeningen over aan de Atlas Van Stolk

23.06.2017

Len Munnik (1945) tekenaar voor het dagblad Trouw en voor verschillende politieke en maatschappelijke organisaties (o.a. Wakker Dier, SP) draagt zo’n 20.000 tekeningen over aan de Atlas Van Stolk. De tekeningen worden gedigitaliseerd, waardoor ze vervolgens bekeken kunnen worden via de website. Munnik won in 1989 de Ton Smits Penning  en in 1996 de Inktspotprijs. Voor de Atlas Van Stolk zijn de tekeningen een mooie aanvulling op de reeds in bezit zijnde collectie politieke en maatschappelijk betrokken prenten en tekeningen.

Lees meer >

Pagina's