Tentoonstelling in Schielandshuis Rotterdam

14 okt 2007 - 13 jan 2008

Canon Atlas Van Stolk

beschrijving verbergen

Canon Atlas Van Stolk

De Nederlandse geschiedenis is hot! De Canons schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook de Atlas Van Stolk vond dat ze niet achter konden blijven. Daarom vanaf 14 oktober 2007 te zien in het Schielandshuis: de canon volgens de Atlas Van Stolk

Canongekte

Het rapport van de commissie-Van Oostrom over de canon van Nederland heeft veel los gemaakt. Discussie over de zin en onzin, de mogelijkheden en beperkingen van de vijftig onderwerpen die ´iedere Nederlander moet weten´ is een jaar na de invoering nog steeds actueel. Er bestaan inmiddels tientallen versies: canons van provincies, steden, beta-wetenschappen, religies en zelfs een van het schaatsen.

Atlas Van Stolk

Bijna iedereen kent, vaak zonder het te weten, beelden uit de enorme collectie van de Atlas Van Stolk vanuit geschiedenisboeken, televisieprogramma´s, kranten én de canon van Nederland. 150.000 Prenten, affiches, foto´s en karikaturen worden nog dagelijks aangevuld om het verleden met het heden te combineren. Iedere vier maanden zorgt een tentoonstelling ervoor dat deze enorme collectie getoond wordt.

     

1/1